HenzDani blogja

Gustnadóval megfűszerezett vasárnap délutáni zivatarok Búcs határában

Elég ritka, hogy Búcs térségében dél-délkelet felől érkezzenek a záporok, zivatarok. 2019. augusztus 25-e délutánján pont egy ilyen helyzet állt fent. Az első hozzánk legközelebbi zivatar a Gerecse dombjait áztatta, brutális lecsapókkal kísérve. Az alábbi képet (15:15) még a padlásunkról fotóztam, majd kitekertem a Kutyahegyre. 

Tornádó Kelet-Szlovákiában

Meglehetősen szélsőséges időjárás alakult ki pár héttel ezelőtt a Felvidék keleti területén. Október 3-án a Kelet-szlovákiai-alföldön szupercellás zivatar alakult ki – ezt a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SZHMI-SHMÚ) is alátámasztotta a meteorológiai radarmérések nyomán. A heves, forgó mozgást végző zivatarfelhő északnyugatias irányból délkeleties irányba mozgott.

Tornádó pusztított Búcson (2016.06.05.)

Most írok először a szupercella.hu-ra, a honlap bloggereként. Első blogbejegyzésem témája a 2016 június eleji búcsi extrém időjárásról szól, melyhez kellemes időtöltést kívánok! :) A beszámoló előtt még fontosnak tartom elmondani, hogy pár héttel az eset előtt álmodtam egy tornádóról, mely a falu délnyugati-nyugati részét tarolta le, ami már önmagában egy élmény volt... Na de most jöjjön a valóság:

Megfigyelések

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat